VÝBORNÁ TVAROHOVÁ KULIČKOVÁ BUCHTA
Potřebné ingredience
Na kuličky: 220g polohrubé mouky, 150g moučkového cukru, 3 polévkové lžíce kakaa, 125g másla, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 2 celá vejce. Na tvarohovou hmotu: 500g tvarohu (lepší je z vaničky), 250g moučkového cukru (klidně jen půlka, podle chuti), 125g másla, 4 vejce, 2 balíčky vanilkového cukru, 1 balíček vanilkového pudinku.
Postup přípravy
Všechny suroviny na kuličky zpracujeme v těsto.
Z těsta tvoříme kuličky a klademe na plech. Upozorňuji předem, že těsto dost lepí. Než přidat hodně mouky (kuličky jsou pak suché a drobivé), zkuste dát těsto třeba na hodinu do lednice (nebo do mrazáku), aby trochu ztuhlo a kuličky šly dobře tvarovat. Nebo, jak tu někdo radil, nasypat na ruce moučkový cukr a pak to jde taky.
Tvarohová směs. Pro hodně lidí je podle originál receptu sladká, takže klidně uberte cukr dle libosti.
Kuličky zalijeme tvarohovou směsí. Mám ráda nízká těsta, takže dávám na velký plech. Snažte se hmotu řádně rozetřít nebo i s plechem trochu zakvrdlat. A nebojte se, těsto včetně kuliček vyskočí. Může vám to být ale málo, takže začněte třeba s menším plechem nebo 1,5 dávky tvarohové směsi, musíte si to přizpůsobit.
Vychladlou upečenou buchtu pocukrujeme.
Dobrou chuť!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé